U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

DRUMKEET geeft swingende workshop DJEMBE!

Mijn naam is Hans Kivits. Sinds jaar en dag heb ik vele workshops en cursussen djembe gegeven aan verschillende doelgroepen met uiteenlopende leeftijden die op de Afrikaanse djembe willen leren spelen. Zoals op scholen, bandjes, personeelsfeesten, familiefeesten, mensen met een verstandelijke beperking, enz.. Tijdens de les krijgen de deelnemers uitleg over de oeroude trommel, en proberen we een stuk te spelen met unisono breaks en een slot. Een heus Afrikaans stuk genaamd Rumba Afrique. Percussie is leuk en leerzaam. Door middel van samenspel op verschillende instrumenten met verschillende ritmes worden door de leerlingen verbluffende resultaten gehaald.

 

Djembe workshops zijn geschikt voor vele doelgroepen. Het leren spelen op een djembe is laagdrempelig. Iedereen van jong tot oud kan mee doen. Al snel heb je met elkaar een swingend nummer neergezet. In een groep worden twee of drie eenvoudige partijen door elkaar gespeeld, waardoor een melodie van ritmische klanken ontstaat.

Wat kun je verwachten tijdens de djembe workshop


• basisvaardigheden en slagtechnieken                                        
• eenvoudig aan te leren partijen
• ruimte voor solo’s en improvisatie
• arrangement met meerdere groepjes
• speelplezier en humor

De djembe workshop kan aangevuld worden met bastrommels (doun doun) en kleine percussie instrumenten. Ter afsluiting van de djembe workshop is het mogelijk om een eindpresentatie te geven met de groep.

 

Hoe lang duurt een djembe workshop?
Er zijn vele mogelijkheden om een djembe workshop qua tijd in te vullen. Meestal duurt een standaard djembe workshop 1 of 1 ½ uur. Wil je het graag anders, dan is dit natuurlijk mogelijk. Voor scholen/instellingen is het interessant om bijv. een dagdeel te boeken, zodat meerdere groepen na elkaar kunnen meedoen. Ook een djembe cursus verdeeld over meerdere weken behoort tot de mogelijkheden. De prijzen liggen dan anders.

Prijs
De prijs per workshop hangt af van een aantal factoren, zoals het aantal deelnemers, de tijd die beschikbaar is en de locatie waar de workshop gegeven gaat worden. Een workshop is maatwerk. 

Heb je nog vragen, of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op via info@drumkeet.nl of bellen met 06 12204178.